Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aurubis Beerse/Olen genomineerd voor allereerste Flanders International Business Awards 2023

Managing Director Dirk Vandenberghe, Aurubis - genomineerd voor ‘Foreign Investor of the Year 2023’

Het bekende metaalverwerkend bedrijf Aurubis, met sites in Beerse en Olen, is genomineerd voor de Foreign Investor of the Year te worden bij de allereerste editie van de Flanders Business Awards.

Met de Flanders International Business Awards bekroont FIT voor het eerst een Vlaamse exporteur, een buitenlandse investeerder in Vlaanderen en een start-up op een gezamenlijk event op 20 september.
 
De eerste horde van de wedstrijd is genomen: de vakjury kortte de lijst van 100 kanshebbers in tot 3 keer 3 genomineerden. In de categorie ‘Exporter of the Year’ strijden Dewulf (Roeselare), Globachem (Sint-Truiden) en IndigoCare (Tessenderlo) tegen elkaar.
 
Bij de ’Foreign Investor of the Year’-categorie gaat het tussen investeringsprojecten van het Duitse Aurubis (Olen en Beerse) en Amerikaanse spelers Pfizer (Puurs) en Plug Power (Antwerpen). Loop Earplugs (Berchem), Sensolus (Gent) en TechWolf (Gent) nemen het tegen elkaar op in de categorie ‘Startup of the Year’.
 
“Via de Flanders International Business Awards ontdekken, belichten en bekronen we de verhalen achter internationaal ondernemend Vlaanderen. Die zijn stuk voor stuk sterk bij alle 100 kandidaten, niet alleen bij de genomineerden, van de kleine start-up en kmo tot de multinational. De genomineerden zijn nu klaar om de strijd aan te gaan om als eerste de titel van Exporter, Foreign Investor en Startup of the Year op 20 september in ontvangst te nemen.” – Joy Donné, CEO van Flanders Investment & Trade
 
3 genomineerden in de categorie ‘Foreign Investor of the Year’ (in alfabetische volgorde)
Genomineerden ‘Foreign Investor of the Year 2023’: Pfizer, Managing Director Luc Van Steenwinkel, Aurubis, Managing Director Dirk Vandenberghe en Plug, Concept Development Director Suerd Polderdijk.
 
AURUBIS (DE)
Het Duitse Aurubis, een wereldmarktleider in de productie en recyclage van koper, deed twee recente investeringen in Vlaanderen.
 
In Beerse bouwt Aurubis een state-of-the-artfaciliteit voor de verwerking van het anodeslib – wat ontstaat bij elektrolytische koperraffinage – uit onder meer de fabriek in Beerse. Met deze eigen innovatieve technologie, Advance Sludge Processing by Aurubis (ASPA), kan Aurubis edelmetalen, tin en lood winnen uit dat tussenproduct.
 
Ook de vestiging in Olen krijgt een ultramoderne en energie-efficiënte recyclage-installatie. Dankzij investeringsproject BOB (Bleed Olen Beerse) zal het bedrijf koper en nikkel uit het bleed – vroeger een afvalproduct bij de winning van metalen – kunnen halen van zijn fabrieken in Olen en Beerse. Zo maakt het de cirkel rond.
 
Uit deze optimaal gerecycleerde metalen wil Aurubis opnieuw waarde creëren, ze verantwoordelijk inzetten en zo bijdragen tot een Europese circulaire economie. Gezien de snelle evoluties in digitalisering en e-mobility waarin deze metalen onontbeerlijk zijn, heeft deze groeistrategie een grote ecologische en maatschappelijke impact. Ook versterkt het de rol van Vlaanderen als ‘metal valley’.
 
Type investering: uitbreidingsproject
Locatie investering: Olen en Beerse
Investeringsbedrag: €103 miljoen
Jobcreatie in Vlaanderen: 52 jobs

 

FIT: versterker van internationaal succes FIT ondersteunt en begeleidt Vlaamse exporteurs om internationaal successen te boeken. Talentvolle start-ups krijgen hierbij bijzondere aandacht. Met hun innovatieve producten, diensten of technologie gaan zij vaak een grootse internationale toekomst tegemoet. Vanuit het buitenland trekt FIT potentiële investeerders aan die het Vlaamse economische ecosysteem versterken.  

Flanders Investment & Trade

corporate.flandersinvestmentandtrade.com/nl
www.flandersinvestmentandtrade.com/invest/en
www.flandersinvestmentandtrade.com/export/

Op de foto : Managing Director Dirk Vandenberghe, Aurubis - genomineerd voor ‘Foreign Investor of the Year 2023’ (foto FIT).

 

Aurubis Beerse

Aurubis Beerse

Managing Director Dirk Vandenberghe, Aurubis - genomineerd voor ‘Foreign Investor of the Year 2023’

Deel dit artikel